Är katastrof ett opassande uttryck?

Att lämna ett parti är en lång process. men till slut får droppen bägaren att rinna över. Det som fick mig att gå just nu är diskussionerna jag haft på partiets nya forum.

Jag gick bl.a i taket på att Emma (”opassande”) med ledningens stöd OEMOTSAGT kritiserade mig för att använda ordet katastrof. Hon tyckte det var ohyfsat att jag använde katastrof som beskrivning på vårt EU-val och riksdagsval. Så mycket att hon skapade en tråd om det som hon spred på Facebook.

Vi hade målet att få in 2-3 EU-parlamentariker och att komma in i riksdagen. Vi kastades ur EU-parlamentet och fick 0,4% i riksdagsvalet. Katastrof eller inte?

Samma Emma har tidigare sagt att vårt mål med riksdagvalet var 1% och antydde lite lagom peppande att vi klarade oss ganska hyfsat.

Dessutom sa Emma i forumet att hon inte hade koll på att de flesta pirater hänger på facebook och debatterar där. Det var ett svar på frågan om kattkampanjens alla problem.

Anna tyckte för vrigt att det hade varit bättre om partiets val av tema för valkampanjen inte hade kritiserats öppet då det offentliggjordes.

Och flera styrelseledmoter tyckte att partiets tudelning och splittring inte var så farlig. Dessutom hade man TYDLIGT berättat i mars att partiet var splittrat (!). Protokollet från styrelsemötet visade inga tecken på att man ens diskuterat tudelningen av partiet på styrelsemötet i mars. Men två rader i en bilaga till protokollet sa att mailkontakten brutit ihop mellan ledning och parlamentariker men att man hade fixat kommunikationen på andra sätt.

Jag ställde tre nyckelfrågor som är tre av de PP måste debattera. Hur kom det sig att ledning och styrelse och parlamentariker (och andra som Emma) ansåg att vi kunde köra EU-valkampanj utan forum (interkommunikation), utan förvalskampanj och med tudelat parti?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s