Kasta ut hatarna ur partiet!

Just nu har Piratpartiet en intern kris på grund av EU-valet. Då kan det vara passande att börja rensa upp i partiet också.

Piratpartiet har en grund som är fantastiskt fin. Grundtankarna om delad kultur och nätets möjligheter kombinerat med att vi är mot rasism, homofobi och sexism och för att skydda människors personliga integritet och rättigheter är underbara. (jag skrev om dem igår.) Men nån sorts pseudoliberalism där man tror att vi måste tolerera alla åsikter har plågat partiet sen dag ett.

Nu är det dags att göra upp med de galenskaperna.

Precis som PP inte skulle tolerera debattörer på våra forum att sprida ha mot piratpartister, tex skriva att alla piratpartister vill förtrycka människor, på samma sätt borde vi hantera rasister, sexister och homofober.

piratmem

Rasism och sexism

Jag kikade på den interna debatten på forumet. Tänk er att det dröjde till 2010 innan partiet insåg att grundsatserna i PP:s principprogram faktiskt innebär att vi är uttalat antirasistiska, och mot homofobi, sexism och funkofobi.

här lät det då man pratade om att föra in att vi är mot rasism i vårt program, 2008:

‘ För att kunna enas som rörelse tar vi inte ställning i andra politiska frågor som inte har samband med de principer vi här deklarerat. Vi förenar oss kring värnet om rätten till ett privatliv och kritiken av upphovsrätt och patent.´

Personligen tycker jag att Piratpartiet ska hålla sig till kärnfrågorna enligt ovan.

Och 2006:

Det är just det som är dilemmat, av princip så uttalar vi oss inte i frågor andra än de tre som finns i vårt program, men på samma gång att inte deltaga i saker som mot rasism till exempel gör tyvärr (ur ren PR synpunkt) att gemene man lätt tror att man då är för rasism by default.

och

Nej, vi tar inte ställningstagande. Bara för att man inte är närvarande och demonstrerar betyder det inte automatiskt att vi är för eller emot rasism. En närvaro av piratpartiet visar aktivt att vi är mot rasism. Då vi inte ska ta ställning till något av dessa frågor behöver vi inte vara representerade.

Eller som flera av debattörerna sa: ”vi är självklart mot rasism men kan inte säga det”.

Vad det ledde till vet vi. Partiet plågades länge av en Sd-vänlig falang som det finns rester kvar av ännu. Under lång tid härjade rasister och nazister i våra forum på ett sätt som fick antirasister att vända i dörren. Exakt som en debattör sa 2006. Om man inte uttalat är mot något så vidrigt som rasism, blir man för det i allas ögon. Och det var inte bättre av att man kunde se rasister på våra interna forum.

Sexism

Vår ovilja att öppet ta ställning för människorätten ledde också till en ohejdad sexism so främst yttrade sig i att antifeminister kunnat härja ganska fritt på våra forum. Anna har infört en stenhård policy mot sexism men den måste följas upp av en stenhård forumpolicy, där man inte accepterar hat och hot längre. Inte ens i förtäckt form.

Ska partiets feminister tåla generaliserande hat som går ut på att de är omänskliga manshatare som vill förtrycka folk? Det tycker inte jag!

Att läsa debatter kring vår kvinnosyn är sorglig läsning.

Först ut Jeppelin: http://jeppelin.se/?p=970

Nå, valet 2014 kommer att saboteras för Piratpartiet av folk som blir bananer av att se ordet feminism i tryck. Det kommer inte att spela någon roll att piratpartiet antagit grundprincipen att alla människor har lika rättigheter, och att feminism har samma mål. Det kommer inte heller spela någon roll att det uttrycks sansade,intelligenta och oomkullrunkeliga resonemang som bevisar trollen fel.

Det kommer heller inte spela någon roll att de feminismofobiska personerna förmodligen är rätt få, det som spelar roll är nivån på engagemanget. Om man blir heligt upprörd av att läsa på Anna Trobergs blogg att “Vi ska vara ett inkluderande parti, inte ett exkluderande parti. Vi måste hitta sätt att få människor att känna sig välkomna oavsett vilket kön de råkar ha.”, så är engagemanget på en sådan nivå att man kommer att kämpa ända in i döden för att bevisa att man har rätt i att Anna nog närmade sig något feminist-aktigt, att Piratpartiet kommer att anta en ideologi som inte utesluter feminister och att PP ansluter sig till Feministiskt Initiativ (som för övrigt dödar som antifeminister och dricker deras blod). Mot en sådan drivkraft har inte någon som bara tycker att vi väl kan ge varandra lika bra möjligheter allihop inte en chans.

Som denna: http://www.expressen.se/ledare/johannes-forssberg-var-ar-brudarna/

Eller…

Jag har tröttnat på att höra berättelserna om bra människor som lämnar partiet på grund av det ofta unkna debattklimatet.

Nu senast förklarade en god väninna till mig, som egentligen är 110% pirat, att hon inte vill debattera på PP:s hemsida längre. Det är för mycket fördomar om kvinnor och personer med funktionsnedsättningar där. PP låter för mycket som Sd, skrev hon.Och jag tänker på alla mina vänner jag försökt få med till PP som vänt i dörren. Bra aktivister, 110% pirater men som inte bara har nätfrågor i hjärnan utan som engagerar sig mot sexism och rasism och homofobi också. jag tänker på alla jag sett i forumen som blivit ledsna, som lämnat forumet, som lämnat partiet. Jag tänker på berättelserna från fina pirater som fått nog.Grattis PP, vi förlorade de fina aktivisterna och behöll de råa sexisterna!

Nu har jag faktiskt fått nog. Nån jävla ordning ska det vara i ett part. Ett Pp där en massa sexister, smygrasister och smyghomofober och folk med fördomar har inget existensberättigande och kan inte bidra med nåt gott till samhället ändå. Så ta tillfället i akt nu och kasta ut rövhålen.

Om nån blir arg, så just fine. Blir nån grundare eller namnkunnig pirat arg, gnäller på ”hot mot yttrandefriheten”, och vill lämna partiet, så just fine, bye bye! Det finns inga heliga kor längre. kasta ut hatarna, kort och gott och stäng och radera diskussionerna där sexister och andra hatare sprider sitt hat på våra forum!

PS

Nej om man inte vill ska man givetvis inte behöva kalla sig feminist. Men att kasta skit på alla feminister är nåt helt annat och oacceptabelt. Nån respekt får man allt ha för andra människor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s